Crazyvoetbal

‘Vertrek Ronaldo levert Real 400 miljoen euro op’

Cristiano Ronaldo zal na de zomervakantie niet meer terugkeren bij Real Madrid. Dat nieuws verscheen vandaag onder andere in de Portugese sportkranten A Bola en Record.

De Portugese pers volgt alle ontwikkelingen rond Ronaldo van dichtbij omdat het Portugese elftal al enkele dagen bij elkaar is is voor de Confederations Cup.

Volgens A Bola zou Ronaldo al aan Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez hebben laten weten dat zijn beslissing ‘onomkeerbaar’ is.

Ronaldo zou weg willen uit Spanje door de rechtzaak die tegen hem gestart is wegens mogelijke belastingfraude van bijna 15 miljoen euro. Mocht hij veroordeeld worden tot een straf hoger dan 2 jaar, dan zou Cristiano ook echt de cel in kunnen gaan.

Hoewel de clausule in het contract van Ronaldo 1 miljard euro is, denkt Spaanse sportkrant Marca dat 200 miljoen genoeg zou zijn. Een bedrag dat alleen Manchester United en Paris Saint-Germain zouden willen betalen.

Daarbij komt dat Ronaldo nog een contract tot 2021 heeft bij Real en een salaris van 50 miljoen euro per jaar ontvangt. Dat hoeft Real na een transfer niet meer te betalen en dat levert een besparing van 200 miljoen op.

Nieuwste Posts

To Top