Crazyvoetbal

WTF! Explosie bij spelersbus Dortmund, speler gewond!

Nu.nl schrijft:

Bij drie explosies rond de spelersbus van Borussia Dortmund is dinsdag één persoon gewond geraakt. Het gaat om verdediger Marc Bartra. De Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco is uitgesteld tot woensdag.
De explosies waren dinsdag aan het begin van de avond, bijna twee uur voordat het kwartfinaleduel in het Signal Iduna Stadion in Dortmund om 20.45 uur zou beginnen.

Dortmund meldde eerst dat er “een incident” had plaatsgevonden rond de spelersbus. Later werd duidelijk dat het waarschijnlijk gaat om een explosie als gevolg van een vuurwerkbom die naar de bus is gegooid. Direct na het incident stuurde de politie een drone de lucht in om “sporen veilig te stellen”.

De Duitse politie zegt dat er in totaal drie explosies waren op zo’n tien kilometer van het stadion, voor het spelershotel. De spelers waren net op weg richting het stadion. De bus is als gevolg van de explosies op twee plekken beschadigd geraakt. Een ruit aan de achterkant is gesneuveld en daar zat Bartra. Uit voorzorg werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

De wedstrijd wordt morgenavond alsnog gespeeld.

Nieuwste Posts

To Top